Platforma SLOGA je v sodelovanju z Zavodom Global 21. 11. 2022 organizirala tradicionalni Skuhna Talk. Takoj po zaključku konference pogodbenic Pariškega sporazuma smo organizirali pogovor z mladinsko ambasadorko projekta #ClimateOfChange (www.climateofchange.info), Isvilaine da Silva Conceição, o rezultatih pogajanj na COP27.

Ključno sporočilo srečanja je, da so EU in ZDA pristale na dogovor glede mehanizma finančne pomoči državam globalnega juga zaradi gospodarske in družbene škode, povzročene s podnebnimi spremembami.

Isvilaine da Silva Conceição je izpostavila pome mladinskega aktivizma in nujnost vključevanja mladih v procese odločanja.

#ClimateOfChange zahteve za podnebno pravičnost so še naprej aktualne.

Pripravil: AK


Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbeCilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt sofinancirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) in Ministrstvo za zunanje zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Evropske unije in/ali Vlade Republike Slovenije.

Translate »