Vabilo na informativni dan pobude EU Aid Volunteers v Bruslju

EACEA EU Aid Voluneers Team vabi na informativni dan pobude “Prostovoljci EU za humanitarno pomoč” (EU Aid Volunteers), predstavitev letošnjega javnega poziva za projekta na področju napotitev prostovoljcev in krepitve zmogljivosti organizacij ter na predstavitev mehanizma certificiranja in programov usposabljanja prostovoljcev. Informativni dan bo 25. marca 2019 v prostorih Evropske komisije na rue Philippe Le Bon 3 […]

Projekt More and better EU Aid Volunteers je namenjen krepitvi prepoznavnosti pobude Prostovoljci EU za humanitarno pomoč in usposabljanju zainteresiranih nevladnih in drugih organizacij na področju angažiranja prostovoljcev v okviru mednarodne humanitarne pomoči, pri čemer je fokus usmerjen predvsem na področje preprečevanja naravnih nesreč.

Projekt vodi italijanska organizacija GVC, hkrati pa v okviru projekta sodeluje 8 partnerskih organizacij, katerih namen je nudenje ustrezne podpore pri spodbujanju organizacij za njihovo vključevanje v EU Aid Volunteers programe.

Projekt predvideva usposabljanje s pomočjo spletnega tečaja, mednarodnega usposabljanja v Italiji, usposabljanj v 9 evropskih državah, 7 izmenjav sodelavcev med organizacijami, izdelave spletnega orodja, konferenc in seminarjev v Španiji in Italiji (v sodelovanju z Univerzo v Bologni) in nenazadnje, video kampanje, ki si jo lahko ogledate tudi na našem Facebooku.

Podrobnejše informacije o programu lahko najdete tukaj.
Podrobnejše informacije o projektu si lahko preberete tukaj ali na letaku projekta More and Better EU Aid Volunteers.

Video predstavitev projekta More and Better (full)

Video predstavitev projekta More and Better (short)