Mestna knjižnica Velenje je 13.11.2019 organizirala promocijo knjige »Moja pot«, ki jo je izdal Zavod Krog ob podpori Mestne občine Velenje. Knjiga predstavlja življenjsko zgodbo Velenjčanke, ki se dotika vsakega posameznika, vsake organizacije, vsakogar, ki mu je mar za družbo.

“Avtorica knjige, Admira Robin, je dolgoletna prostovoljka in vodja Organizacijske enote Zavoda Krog v Velenju, invalidka, prišlek, močna in energična ženska, ki ne dovoli, da bi invalidnost zapirala pot k uresničevanju ciljev, osebnostnem razvoju in želji živeti polno življenje. Avtorica poudarja na nujno kulturno in jezikovno integracijo ter sprejemanje kulture Slovenije in prav tako želi motivirati osebe iz ranljivih skupin, da je prostovoljstvo dodana vrednost posameznika.

Z izdajo knjige Zavod Krog želi spodbujati solidarnost in predstaviti prostovoljstvo kot način socialne, kulturne in jezikovne integracije najrazličnejših ranljivih družbenih skupin in konkreten ukrep za socialno aktivacijo, predvsem brezposelnih. Prostovoljstvo je za ranljive posameznike pomembno za potrditev lastne sposobnosti, okrepitev občutka lastne vrednosti, za ohranjanje in širjenja socialne mreže. Vsak, ne glede na trenutno življenjsko situacijo, lahko po svojih zmožnostih pomaga in s tem opravlja pomembno delo. Pomembno je, da je vsak enakovredno sprejet, da ima enake možnosti, da je cenjen in spoštovan.

Predstavitev knjige je s svojim petjem obogatila 14-letna Mia Koper, učenka O.Š. Miha Pinter Toled, ki obiskuje Glasbeno šolo Fran Korun Koželjski v Velenju. Predstavitev je bila tudi priložnost za obeležitev »Mednarodnega dneva prijaznosti« v sodelovanju z MZPM Velenje, ki je pripravilo kamenčke prijaznosti za goste.

Knjigo lahko vsak naroči preko e-pošte na info@zavod-krog.si (cena knjige je 14,99 eur + poštnina).”

Zapisala: Admira Robin, Zavod Krog

Translate »