V torek, 29. 8. 2017 je v Hiši EU potekal dogodek, na katerem je Zavod Voluntariat v sodelovanju s platformo SLOGA predstavil svoje izkušnje z izvajanjem projektov v okviru programa EU Aid Volunteers.

V zadnjih letih so meje med humanitarnimi konteksti ter razvojno pomočjo vse bolj tanke. V primeru dolgotrajnih kriz in nesreč se pod vprašaj postavlja mednarodno pomoč ter prisotnost mednarodnih prostovoljcev. Lokalne skupnosti postajajo vse bolj priznane kot partnerji ter ne zgolj upravičenci pomoči in prav krepitev lokalnih prostovoljcev ter lokalne zmogljivosti in odpornosti v primeru naravnih nesreč je ena izmed ključnih točk pobude EU Aid Volunteers.

V okviru navedenega programa je v letu 2017 Zavod Voluntariat kot prva slovenska organizacija postal certificiran s strani DG ECHO (in izvajalske agencije EACEA) kot pošiljajoča organizacija. Na dogodku so predstavili svoje izkušnje tekom postopka pridobivanja certifikata, kot tudi izkušnje ene od slovenskih prostovoljk, ki so je uvrstila v ožji izbor za napotitev v okviru programa. V nadaljevanju je predstavnik platforme Sloga predstavil načrtovane aktivnosti za podporo vsem zainteresiranim NVO za aktivno vključitev pridobitve certificiranosti za pošiljanje prostovoljcev v okviru EU Aid Volunteers programa, ki se bodo začele izvajati letos jeseni.

Dogodka se je udeležilo 19 predstavnikov NVO in zainteresiranih prostovoljcev.

Translate »