Kampanja The Fair Times je panevropska kampanja, ki se zavzema za pravično in trajnostno potrošnjo in proizvodnjo v Evropi. Kampanja se osredotoča na poseben izvod »Pravičnega Timesa« (The Fair Times), časopisa iz leta 2024, ko se bo končal naslednji mandat evropskega parlamenta. Časopis poskuša dati primere politik, ki bi jih EU lahko implementirala glede trajnostne potrošnje in proizvodnje ter upa, da lahko navduši kandidatke in kandidate, da se zavežejo k akciji v primeru izvolitve.

Kampanja se je začela sredi aprila in bo trajala do volitve konec maja. Koordinira jo 5 civilnodružbenih organizacij/mrež: FTAO (Fair Trade Movement), IFOAM-EU (Organic Agriculture), CIDSE (Catholic development agencies), ECOLISE (community led initiatives on climate change and sustainability), in RIPESS-EU (Social Solidarity Economy)

The Fair Times in več informacij o kampanji lahko preberete tukaj.

Kako lahko podprete kampanjo?

Organizacije, ki se zavzemajo za doseganje trajnostne potrošnje in proizvodnje na lokalni, nacionalni ali evropski ravni, so vabljene k deljenju in branju The Fair Timesa. Kampanjo lahko delite na svojih spletnih straneh in družbenih omrežjih, ob tem uporabljajte ključnik #TheFairTimes, tako da se bodo akcije pojavile tudi na spletni strani kampanje. Več informacij glede komunikacije lahko najdete tukaj.

Slovenski Fair Times

Translate »