CONCORD Europe je pred EU volitvami pripravil serijo podcastov, v katerih se z zanimivimi sogovornicami pogovarjajo o temah na področju razvoja.

podcast1V prvi epizodi je gostja Tanya Cox, nova direktorica CONCORD Europe, ki razpravlja o potrebi po radikalni spremembi v ekonomski paradigmi, da se bogastvo preusmeri iz blaginje 1% najbogatejših v blaginjo planeta in vseh ljudi.

podcast2

Gina Wharton iz evropske mreže International Planned Parenthood Federation’s (IPPF_EN) se je pridružila drugi epizodi, v kateri razpravlja o potrebi po pravičnem in enakopravnem partnerstu med Evropsko unijo in Afriko, ter zakaj moramo voliti vodje, katerih prioritete in vrednote so doseči globalno solidarnost.

podcast3

Laura Sullivan iz WeMove.EU se je pridružila zadnji epizodi (za zdaj), v kateri razpravljajo o najbolj vroči temi tik pred volitvami v Evropski parlament – zakaj moramo voliti, kaj mora slediti, kako lahko presežemo razočaranje s politiko in kaj so razlogi za upanje v participacijo mladih in nove stile politične dostojnosti.

 

Podcaste lahko poslušate tudi na  platformi Soundcloud: prva epizoda, druga epizoda, tretja epizoda.

Translate »