KID PiNA je objavila poziv za organizacije v sklopu projekta Social Innovators. S partnerji iz različnih evropskih držav so razvili model izobraževanja na delu v nevladnih organizacijah in organizacijah za mlade, s katerim želijo opolnomočiti bodoče delavce s kompetencami za delo v nevladnem sektorju ter iskalcem prve zaposlitve ponuditi, da pridobijo konkretna znanja in veščine specifičnih delovnih mest ter spoznajo delo v nevladnih organizacijah.

Ponujajo vam priložnost in podporo za vzpostavitev mentorskega programa, ki bo odgovarjal potrebam vaše organizacije in bo uporaben za vaše prihodnje udeležence, ki bodo z delom v vaši organizaciji pridobili pomembne izkušnje, ki jim bodo koristile na trgu dela.

Inovativni model izobraževanja na delu, ki so ga zasnovali, simultano naslavlja izzive brezposelnosti mladih in nizko zaposlenost v nevladnem sektorju. Prepoznali so vrzel človeških virov in zamujenih priložnosti za večji doprinos k družbeni transformaciji, kar poskušajo skozi izobraževanje na delu nasloviti. Izobraževanje na delu za mlade bo omogočilo priložnost za učenje z mentorjem, ki bo mlade peljal skozi proces in evalvacijo kakovosti dela ter izobraževanja na delu.

Kaj vključuje program izobraževanja na delu? 

Program je sestavljen iz štirih aktivnosti:
– spoznavanje nevladnega sektorja,
– opazovanje z udeležbo,
– testiraj svoje kompetence,
– naredi sam

in bo potekal v dolžini 80 ur. Predvidena je finančna kompenzacija za mentorja v višini 250 eur na izobraževanje na delu, v kolikor gre za ranljive ciljne skupine mladih pa 400 eur.

Kdo lahko sodeluje?
– nevladne organizacije (društva, zavodi, socialna podjetja),
– javni zavodi (mladinski centri ipd.),
– start up-i na področju družbenih inovacij.

Ena organizacija oz. druga oblika entitete lahko prijavi več mest za izobraževanje na delovnem mestu in zadolži več mentorjev.

CELOTEN POZIV je na voljo na povezavi: klik.

Na izvedbo izobraževanja na delu se lahko prijavite na spletnem obrazcu. Rok za prijavo je 24. april 2020.

Za dodatne informacije so na voljo na info@pina.si.

Translate »