Akrobatsko-cirkuška predstava Climate of Change, ki je 6. in 7. avgusta gostovala v Novi Gorici, je doživela tako veliko pozornost Novogoričanov, pa tudi drugih – obe predstavi si je ogledalo kar 1700 ljudi – o njej pa so tudi obširno poročali številni mediji. Zlasti je razveseljujoče dejstvo, da pozornosti niso namenjali zgolj umetniški plati predstave, ampak so dobro predstavili povezanost med podnebnimi spremembami in migracijami ter potrebo po solidarnosti.

Predstava Climate od Change je bila ena od vesti v osrednjem večernemu dnevniku RTVSLO: https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174796515?s=tv (na minuti 28:20).

Prav tako sta o njej poročala radio in spletni portal:

https://www.rtvslo.si/kultura/oder/kako-cirkus-pojasni-vez-med-podnebnimi-spremembami-in-migracijami/589911

https://www.rtvslo.si/radio-koper/prispevki/novice/zacenjajo-se-poletne-prireditve-v-novi-gorici/584510

https://www.rtvslo.si/radio-koper/prispevki/novice/v-novi-gorici-cirkuski-spektakel-climate-of-change/589899

K večji obiskanosti prireditve so nedvomno pripomogle najave dogodka v Delu, Dnevniku, Mladini, STA, Primorskih novicah in Primorskem dnevniku, na radiu Robin, da naštejemo le nekatere. Mestna občina Nova Gorica pa je občanke in občane povabila na prireditev na svoji spletni strani.

Reportaža v Delu.

 

 

Delo je v petek, 6.avgusta predstavi Climate of Change namenilo osrednjo reportažo Nataše Čepar z odličnim naslovom To ni cirkuška atrakcija. To je vabilo k razmisleku.

Hkrati jo je v Deloskopu izpostavila kot prireditev dneva.

 

 

 

Primorske novice so reportažo objavile v ponedeljek, 9. avgusta pod naslovom Vsi smo v istem kontejnerju

 

 

 

 

 

 

Objavo, najemenjeno otrokom, so pripravili v Časorisu.

Na radiu Študent so objavili pogovor z dramaturgom Flaviem Dandreo ter reportažo oziroma kritiko predstave.

In ne nazadnje, prišla je tudi italijanska televizija RAI in na tržaškem radiu so obsežno poročali o našem dogodku.

Naslovna fotografija: Prizor s predstave Climate of Change v Novi Gorici. Foto: Domen Grögl


Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbeCilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt sofinancirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) ter Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije. Vsebine ne odraža stališč Evropske unije in/ali Vlade Republike Slovenije.

 

 

 

Translate »