Gibanje Mladi za podnebno pravičnost, ki je organiziralo že prvi podnebni štrajk marca in vse od takrat tedensko protestira na Trgu republike, tokrat vabi na podnebni štrajk tudi vse ostale – ne samo mladi, tokrat štrajkamo vse_i! 27. septembra 2019 ob 11.55 se pridružite štrajkom v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Novi Gorici, Novem mestu, Ormožu … Za podnebno pravičnost in nujne ukrepe za naslavljanje podnebne krize se moramo boriti zdaj!

V zadnjih mesecih postaja še posebej jasno, da se nas podnebne spremembe res tičejo: ekstremna vročina, temperaturni rekordi, ki se kar vrstijo, številne vremenske ujme, požari ogromnih razsežnosti … Slovenija in mednarodna skupnost sta zavezani k spoštovanju človekovih pravic in sporazumov o trajnostnem razvoju, zaščiti okolja in narave ter pravičnosti na ekonomski, socialni in okoljski ravni. Vlade morajo nemudoma prepoznati potrebo po usklajenem ukrepanju za zmanjšanje (marsikje že katastrofalnih) posledic podnebne krize in usmeriti vse svoje moči v celostno in pravično naslavljanje problematik, ki jih podnebna kriza s seboj prinaša na vseh področjih življenja.

Zato se pridružimo podnebnemu štrajku in še enkrat, še glasneje in še bolj odločno, povejmo, da ni planeta B!

V petek, 27. septembra 2019 ob 11.55 na Trgu republike. Se vidimo!

Za informacije o drugih lokacijah, drugih dogodkih in kako lahko sodelujete še na druge načine, spremljajte Facebook stran Mladi za podnebno pravičnost.

Translate »