Člana sekretariata platforme SLOGA sva se pridružila božični zabavi in pričakovanju Božička, ki ga je 20. decembra organiziral Zavod Afriška Vas. Pestro dogajanje pred knjižnico Otona Župančiča je pospremil glasbeni program, ples in vrsta prazničnih stojnic. V pričakovanju Božička smo tako preživeli vrsto ur, greli smo se z čajem in plesom. Božiček je prišel v stilu – vodil je ples z otroci, malo zabobnal in potem razdelil darila.

Platforma SLOGA je na dogodku sodelovala s stojnico, na kateri smo predstavljali vsebine projektov Climate Of Change in Projekt predsedovanja EU – delili smo publikacije, ozaveščali o podnebnih spremembah in migracijah ter razvoju in zbirali podpise za peticijo #ClimateOfChange. Z nami je bil tudi Tim Bučar iz Zavoda za razvoj socialne vključenosti.

Veselimo se tudi naslednjih dogodkov v organizaciji Zavoda Afriška Vas – Afriška Vasfest 2022 ter novi festival YamFest.

Božična zabava Afriške vasi. Foto: Afriška vas

Božična zabava Afriške vasi. Foto: Afriška vas


Aktivnost je potekala v okviru projektov #ClimateOfChange in Projekta predsedovanja EU 2020-2022. Projekta financirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR). V Sloveniji projektne aktivnosti #ClimateOfChange sofinancira Ministrstvo za zunanje zadeve, projektne aktivnosti Projekta predsedovanja EU 2020-2022 pa Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za javno upravo. Vsebina ne predstavlja stališč Evropske unije in/ali Vlade Republike Slovenije.

Translate »