V maju se je iztekel rok za oddajo predlogov projektov na področju ozaveščanja javnosti v času predsedovanja Slovenije svetu EU. Na razpis je prispelo 21 projektnih predlogov, od katerih jih je bilo 13 projektnih predlogov že izbranih za sofinanciranje, z nekaterimi še potekajo pogovori in usklajevanja, nekatere projektne predloge pa smo morali zaradi omejenih sredstev žal zavrniti za sofinanciranje.

.Izbrani so bili naslednji projekti:

Ime projekta Ime izvajalca
Z refleksijami do pravične in enakopravne bodočnosti Forum FER
Naš planet – naše pravice – Gremo v akcijo! Amnesty Slovenije
Moja globalna prijateljstva Časoris
S cilji trajnostnega razvoja do pravičnosti v svetu Slovenska karitas
Spremeni tok PINA
Onkraj mehurčka Humanitas
Trajnostna akcija Povod
Lokalno ukrepanje za globalno pravičnost. #GLOvičnost IAŠ
Inkubator etičnih kompetenc za mlade Zavod Voluntariat
Mladi za mlade – izobraževanje v času kriz ADRA
Lokalni odziv na globalne izzive = Trajnostni razvoj skupnosti Društvo Lojtra
Mladi do globalnega državljanstva na trdnih temeljih Zavod Global
Zelena ekonomija – prihodnost planeta Zavod medgeneracijske vzajemnosti

 

V torek, 6. julija so se izvajalke do sedaj že izbranih projektov zbrale na delavnici, na kateri so prisotni predstavili vsebino svojih projektov, pregledali možne prispevke k prioritetam slovenskega predsedovanja svetu EU, zastavili skupni komunikacijskih načrt in začeli iskati možne sinergične učinke medprojektnega sodelovanja.


Projekt »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022« financira Evropska unija in izvajajo Združenje nemških razvojnih in humanitarnih nevladnih organizacij (VENRO), Portugalska platforma nevladnih razvojnih organizacij (Plataforma ONGD), SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, ter Evropsko združenje nevladnih organizacij za pomoč in razvoj (CONCORD). Projektne aktivnosti v Sloveniji sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za javno upravo (iz Sklada za nevladne organizacije). Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališča ali mnenj financerjev. 

 

 

 

Translate »