Na Blejskem strateškem forumu, ki 1. In 2. septembra poteka na Bledu, je zunanji minister Anže Logar podelil nagrado foruma Pedru Opeki.

Misijonar Pedro Opeka, ki s svojo organizacijo Akamasoa že več kot 30 let skrbi za najrevnejše na Madagaskarju, je julija letos prek strateškega partnerstva med Ministrstvom za zunanje zadeve in Slovensko karitas prejel 120.000 evrov za humanitarno pomoč.

Nagrada nas bo še bolj okrepila, da nadaljujemo delo za pravico, razvoj in napredek ljudi, ki so bili pozabljeni na robu družbe, se je preko videopovezave za priznanje zahvalil Opeka. Kot je dodal, jo sprejemajo kot podporo njihovemu boju za socialno pravičnost, za ljudi, ki živijo iz dneva v dan, brez vsake prihodnosti.

Vsi vemo, da obstajajo milijoni ljudi, ki živijo v trpljenju, to je izziv in obenem sramota za ves svet, je poudaril.

Januarja letos je predsednik vlade Janez Janša Pedra Opeko predlagal za Nobelovo nagrado za mir za leto 2021.

Misijonar Pedro Opeka je vse svoje življenje posvetil temu, da pomaga ljudem, ki živijo v obupnih življenjskih razmerah v mestu Antananarivo. Že od samega začetka je Opeka, ki že skoraj 50 let pomaga najrevnejšim, želel revnim, brezdomcem in vsem na obrobju družbe pomagati tako, da bodo sposobni samostojnega življenja, in sicer na način, da jim je omogočil delo in finančno neodvisnost, pa tudi izobraževanje, so takrat sporočili iz kabineta predsednika vlade Janeza Janše.

Translate »