Med 27. junijem in 1. julijem bo v Ljubljani potekala Mednarodna poletna šola politične ekologije 2022. Kot piše na spletni strani Focusa, želi mednarodna poletna šola politične ekologije 2022 želi oživiti prostor za izmenjavo mnenj, razpravo in kritični razmislek o sodobnih raziskavah, praksah, metodologijah in procesih za pravične, vključujoče in deliberativne tranzicije k dobremu življenju znotraj planetarnih omejitev. Tranzicije že potekajo in so neizogibne, naslovili pa bomo tistih nekaj področij, ki so še posebej izpostavljena: država in demokracija, energija in promet, potrošnja in proizvodnja ter raba zemlje.

Gostujoče predavateljice in predavatelji bodo: teoretičarka zelene države prof. Robyn Eckersley, urbani kritični politični ekolog prof. Erik Swyngedouw, socio-ekološka filozofinja in raziskovalka odrasti dr. Barbara Muraca, raziskovalka s področja kritične krožne ekomomije dr. Kersty Hobson, ekonomski zgodovinar in podnebni aktivist dr. Matthias Schmelzer, profesorica politik urbanega transporta in participacije državljanov prof. Crystal Legacy, svetovalka za gospodarsko politiko in strokovnjakinja kubanskih agrarnih odnosov dr. Gladys Hernández, in drugi.

Mednarodna poletna šola politične ekologije 2022 je namenjena teoretikom, praktikom in aktivistom ter vsem, ki jih okoljska in ekološka vprašanja kakorkoli zanimajo. Udeležba na poletni šoli je BREZPLAČNA!

Dogodek bo potekal v hibridi obliki: v živo in prek zooma.

Prijave do:

  1. aprila 2022 – magistrski in doktorski študentje
  2. maja 2022 –vsi ostali udeleženci.

Več informacij TU.

Translate »