Evropska komisija je objavila razpis za medijsko nagrado Lorenza Natalija za leto 2022. Nagrada Lorenza Natalija je priznanje novinarjem in novinarkam, ki se s svojim poročanjem zavzemajo za svobodo izražanja, človekove pravice, demokracijo in razvoj. Letos praznuje 30. obletnico.

Prispevke v obliki člankov ter avdio in video posnetkov je mogoče oddati po spletu do 31. marca 2022. Dobitnike v posameznih kategorijah bo izbrala mednarodna žirija, slovesna razglasitev pa bo potekala na evropskih razvojnih dnevih 14. in 15. junija letos.

Medijska nagrada Evropske komisije Lorenzo Natali, ustanovljena leta 1992, se podeljuje v spomin na Lorenza Natalija, nekdanjega komisarja za razvoj in sodelovanje. Bil je odločen zagovornik svobode izražanja, demokracije, človekovih pravic in razvoja.

Nagrada že tri desetletja priznava pogumno novinarstvo in se osredotoča na prepričljivo, sočutno poročanje, ki razkriva zgodbe, ki so pomembne za globalne izzive, ki vplivajo na družbo .Priznava kakovostno in pogumno poročanje o zahtevnih vprašanjih, kot so podnebne spremembe, neenakost, izobraževanje, migracije, pravice žensk, neenakost, zdravstveno varstvo, demokracija in človekove pravice.

Več informacij

Pripravila: PV
Foto: Evropska komisija

Translate »