V prejšnjem tednu je platformo SLOGA obiskala predstavnica ene od najmočneje zastopanih nevladnih humanitarnih organizacij v okviru programa Prostovoljci EU za humanitarno pomoč (EU Aid Volunteers). Obisk je potekal v okviru potekajočega projekta »More and Better«, pri izvajanju katerega kot partnerska NVO sodeluje tudi platforma SLOGA.

Predstavnica se je tekom svojega obiska individualno srečala s predstavniki 9 različnih slovenskih nevladnih in humanitarnih organizacij, s katerimi so skupaj pogledali izzive, s katerimi se soočajo organizacije pri pridobivanju statusa certificirane organizacije pri EACEA, kar je pogoj za sodelovanje v okviru programa. Številnim zainteresiranim NVO je skupen pomislek glede morebitnih sprememb glede starostne omejitve, ki bi obveljala, v kolikor bi se v naslednji finančni perspektivi (2021 – 2027) program združil v okviru Evropske solidarnostne enote (ESC).

Hkrati so bile vse zainteresirane organizacije, ki bi v prihodnje želele sodelovati v okviru programa EU AV in bi za pridobitev statusa certificiranosti potrebovale kakršne koli informacije, ponovno obveščene, da platforma SLOGA v sodelovanju z zavodom Voluntariat nudi tem organizacijam možnost vsebinske podpore.

Translate »