V New Yorku se je začel politični forum ZN na visoki ravni (HLPF), ki je postal eden izmed ključnih globalnih političnih dogodkov, ki združuje predstavnike vlad in druge deležnike s celega sveta, da bi skupaj naslovili globalne krize, kot so tudi večajoče se neenakosti in podnebna kriza. Letos HLPF poteka v New Yorku med 9. in 18. julijem in se osredotoča na opolnomočenje ljudi in zagotavljanje vključenosti in enakosti.

Letošnji HLPF prinaša veliko pomembnih poročil in zanimivih uradnih in spremljevalnih dogodkov. Letos bo EU poročala tudi o implementaciji Agende 2030 v Evropi in onkraj nje. Dela Foruma, ki je namenjen civilnodružbenim organizacijam, se udeležuje tudi predsednik Sveta platforme SLOGA Robert Križanič.

Na HLPF bo svoj spremljevalni dogodek 18. julija 2019 izvedel tudi Bridge 47, ki bo skupaj s finsko vlado pripravil panel z naslovom “Global Citizenship Education – Why is it Important? Insights and Cross-Cutting Practices.” in je namenjen temu, da delegatom predstavijo pomen globalnega učenja za doseganje ciljev Agende 2030 za trajnostni razvoj. Spodbujan bo aktivni dialog o integraciji globalnega učanja kot temeljnega dela formalnega in neformalnega izobraževanja ter politik. Govorca bosta finski minister za izobraževanje in direktor APCEIU.


 Projekt Bridge 47 sooblikuje in izvaja 15 evropskih in globalnih organizacij civilne družbe, med njimi je tudi platforma SLOGA. Namen projekta je mobilizacija civilne družbe, da s pomočjo globalnega učenja prispeva k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.Bridge 47 logotipi

Translate »