»Ta voda je neizmerna dragocenost za kraj, ker daje življenje tolikim. Prej so ženske iz več kilometrov oddaljenega izvira prinašale vodo na glavi v 25-litrskih posodah, kar je bilo zelo težko delo in je uničevalo njihovo zdravje. Ženske so vesele, da je zdaj tega težaškega dela konec. Hvala Sloveniji za vso pomoč. Ljudje tukaj tega ne bodo nikoli pozabili. Vedno boste navzoči med nami,« so besede slovenske misijonarke sestre Bogdane Kavčič, ki je vodila izgradnjo dveh vodnjakov z vrtino do podtalnice v kraju Safa v Srednjeafriški republiki. En vodnjak oskrbuje s pitno vodo zdravstveni center in vrtec na misijonu, drugi pa je namenjen lokalnemu prebivalstvu. Projekt je podprla Slovenska karitas preko akcije Za srce Afrike.

Več na www.karitas.si.

O Najboljših novicah iz sveta
Najboljše novice iz sveta želijo pomagati ljudem, da dosežejo bolj raznolik pogled na svet. Verjamemo, da znanje ustvarja upanje, to pa prinaša motivacijo za ukrepanje. Želimo, da bi globalne cilje poznalo čim več ljudi. Ko namreč ljudje cilje poznajo, lahko zahtevajo odgovornost od političnih voditeljev in zagotovijo, da uresničujejo dane zaveze. Več ljudi, kot je seznanjenih z napredkom in rešitvami, ki jih ima svet že na voljo, več jih lahko prispeva k uporabi teh rešitev. Zgodbe, med njimi tudi tokrat zgodbe projektov slovenskih nevladnih organizacij, nosijo sporočila o številnih prizadevanjih za trajnostno usmerjen svet, ki je vedno bolj povezan in soodvisen. Izdajo časopisa, ki je namenjen ozaveščanju širše javnosti o globalnih izzivih, tudi tokrat koordinira platforma SLOGA.

Preberite celotne Najboljše novice iz sveta 2021 ali pobrskajte po dodatnih vsebinah na spletni strani.


Zgodbe uporabnikov, ki so vključeni v projekte slovenskih nevladnih organizacij, so bile zbrane v okviru projekta Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – projekt predsedovanja EU 2020–2022, ki ga sofinancirajo Ministrstvo RS za javno upravo, Ministrstvo RS za zunanje zadeve in Evropska unija. Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Vlade Republike Slovenije in/ali EU.

Translate »