Ali ste vedeli, da tudi v Sloveniji delujejo pionirji iz energetsko intenzivnih sektorjev, ki so iznašli načine, s katerimi so znatno zmanjšali svoje izpuste toplogrednih plinov? Ali pa, da pri nas izdelujejo stole iz industrijskih ostankov in recikliranih plastenk? 

V Umanoteri predstavljajo prva izdelka v seriji kratkih filmov promocije dobrih praks zniževanja toplogrednih plinov, ki so jih v okviru projekta CARE4CLIMATE pripravljali v zadnjih mesecih.

Izbrani predstavljeni dobri praksi prihajata z različnih področij –  prva s področja energetske učinkovitosti v industriji, druga pa je dober primer trajnostne proizvodnje – a si delita pomembno skupno točko. Obe namreč dokazujeta, da so odločne spremembe na poti v podnebno nevtralno družbo možne in praktično izvedljive!

Več pa v sledečih videih:

Xella porobeton SI in sistem stalnih izboljšav energetske in snovne učinkovitosti v energetsko intenzivnem podjetju: https://www.youtube.com/watch?v=Z-vXpa38e14&t=69s

Donar in stoli iz recikliranih materialov: https://www.youtube.com/watch?v=vIaOh8B3Fog&t=42s

Več o dobri praksi podjetja Donar na https://bit.ly/3dzkmtU

Več o dobri praksi podjetja Xella na https://bit.ly/2XkcqHN

Več o ostalih izbranih dobrih praksah na https://bit.ly/3iWohUJ


Videa sta bila pripravljena v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

care4climate logo

Translate »