Na kaj mladi pomislijo ob pojmu migracije? Prve asociacije ob besedi migracije v videu delijo: Kristina Špegar, nekdanja učenka OŠ Livada (Ljubljana); Lucija Tacer, mladinska delegatka pri OZN; Rebeka Virtič, dijakinja Gimnazije Celje – Center; zagovornika ciljev trajnostnega razvoja v okviru Inštituta za afriške študije Hanna Tefera in Nik Škorjanc; ter UNICEF junior ambasadorke Izabela Lara Gracer, Izabela Škornik, Julija Berginc, Kristina Touzery, Lara Gašič, Ranya Waleed Mugalli Zorman, Rebecca Agius Jager, Uma Gorjup, Zala Vučak in Žana Primc.

Kratki film je bil pripravljen v okviru evropskega projekta #MigratED, ki združuje devet partnerskih organizacij iz Italije (WeWorld – GVC kot vodilni partner in Občina Bologna ter C.S.A.P.S.A.2 kot partnerski organizaciji), Portugalske (4Change in COFAC/CICANT), Grčije (ActionAid Hellas ter Karpos), Cipra (Future World Center) in Slovenije (Platforma SLOGA). Projekt si prizadeva razširjati dobre prakse globalnega učenja o vprašanjih medkulturnega dialoga, migracij, človekovih pravic in trajnostnega razvoja ter ozaveščati mlade o človekovih pravicah in migracijah z uporabo digitalnih orodij, s tem pa prispevati k vključujočem izobraževanju tudi za otroke ter mlade z migrantskim ozadjem.
Platforma SLOGA  je partner projekta #MigratED (Digitalna orodja za okrepljene teme migracij in človekovih pravic v izobraževanju). Projektne aktivnosti #MigratED v Sloveniji sofinancirata program Evropske unije Erasmus+ in Ministrstvo za javno upravo. Vsebina odraža le poglede avtorice in ne uradnih stališč financerjev.

Translate »