Slovenske filantropije in Radia Študent, ki skupaj izvajata projekt Migrant Migrantu glas, vabijo na srečanje in predstavitev brezplačnih usposabljanj v prostorih Slovenske filantropije  23. marca ob 17.00

Namen projekta je opolnomočiti migrante, ki so v Slovenijo prišli v zadnjih 10 letih iz t.i. tretjih držav. Opolnomočenje poteka prek spleta raznovrstnih dejavnosti, ki bodo vključene migrante okrepile za aktivno zagovorništvo svojih potreb in pravic v slovenski družbi. Gre za različne aktivnosti, ki so usmerjene v povečanje senzibilnosti slovenske javnosti glede položaja migrantov, krepitev medijske pismenosti, komunikacijske moči in notranje kohezivnosti migrantske skupnosti ter ustvarjanja pogojev za formalno organiziranje in institucionalno delovanje migrantov.

Konec marca bomo na Radiu Študent začeli že z drugim valom brezplačnih medijskih usposabljanj:

  • novinarske delavnice in sodelovanje vključenih migrantov v pripravo redne radijske oddaje Enolončnica, ki je nastala v okviru prvega vala usposabljanj v letu 2021
  • delavnica za upravljanje družbenih omrežij in vključevanje udeležencev v skupno vodenje projektnih profilov
  • delavnica enostavne video produkcije (osnove snemanje, montiranje, priprave kratkih kreativnih video prispevkov)

Na srečanju bodopredstavili do sedaj dosežene rezultate in potek omenjenih usposabljanj, ki se bodo začela odvijati konec marca 2022.

Na srečanju bomo prisotni predstavniki obeh partnerskih organizacij in sodelavec projekta Furkan Güner, s katerim smo začeli sodelovati, ko se je kot udeleženec vključil v projektne aktivnosti, zdaj pa že samostojno vodi radijsko oddajo Enolončnica.

Translate »