“Na svetovni dan človekovih pravic, 10. decembra, pokažimo Evropi, zakaj nas potrebuje in da si prav nihče ne želi živeti v svetu brez nevladnih organizacij. V vseevropski kampanji #NoDayWithoutUs (v Sloveniji tudi #MarNamJe) bomo nevladne organizacije stopile skupaj in pokazale, da nam je dovolj neutemeljenih obtožb, napadov, omejevanja naših aktivnosti in svobode izražanja. Recimo glasen »ne!« populizmu in pokažimo ljudem, kaj vse naredimo za njih in kako pomembno je, da nas pri tem podpirajo.”

CNVOS vabi nevladne organizacije, da se jim pridružijo v vseevropski kampanji: 10. decembra 2018 naj bo dan, ko bodo nevladne organizacije na svojih družbenih omrežjih s ključnikoma #MarNamJe in #NoDayWithoutUs delile fotografijo ali videoposnetek in povedale, kako skrbijo za sočloveka in naš planet nasploh. S tem bodo pokazale, zakaj je tako zelo pomembno, da imajo nevladne organizacije svoj glas – in svobodno, varno okolje, v katerem lahko svoje ideje tudi uresničujejo.

 

Da bo nevladniški glas donel čim bolj glasno in odzvanjal čim dlje, organizator prosi, da se sodelovanje do konca novembra potrdi s sporočilom na pr@cnvos.si. Ker želijo, da bi o kampanji poročali tudi tradicionalni mediji, bi jih radi o dogajanju že vnaprej obvestili.

Več o kampanji na spletni strani CNVOS.

Translate »