Platforma SLOGA in mnoge slovenske nevladne organizacije smo se pridružili vseevropski kampanji #NoDayWithoutUs ob svetovnem dnevu človekovih pravic, 10.12.2018. Nevladne organizacije v Sloveniji in v drugih evropskih državah smo stopile skupaj, da bi pokazale, da nam je dovolj neutemeljenih obtožb, napadov, omejevanja naših aktivnosti in svobode izražanja. Z objavami na družbenih omrežjih želimo ljudem pokazati, kaj vse naredimo za njih in kako pomembno je, da nas pri tem podpirajo, ter s tem zajeziti poceni populizem in opozoriti na krčenje prostora civilne družbe.

10. december je dan, ko praznujemo svetovni dan človekovih pravic. Letos je to dan, ko smo nevladne organizacije ljudi okoli nas vzpodbudile, naj razmislijo o tem, kakšen bi bil svet brez nas. Pokazati smo jim želele, kaj počnemo in kaj smo naredili. Pokazati, kako se vsakodnevno borimo za spoštovanje človekovih pravic in enakopravnost vseh ljudi, ter kako skrbimo, da bi bil naš planet čim boljše prebivališče za nas in za naše zanamce. Pokazati, da nam je mar.

V Centru nevladnih organizacij (CNVOS) so izjave številnih sodelujočih organizacij o njihovem doprinosu k boljšemu življenju zbrali v videu.

Kampanji #MarNamje #NoDayWIthoutUs se je v Sloveniji pridružil pester nabor nevladnih organizacij, ki jih CNVOS delno objavlja na svoji spletni strani, mednarodni seznam sodelujočih pa je objavljen tukaj.

Povzeto po objavi CNVOS

Translate »