Po poletju vedno pride jesen in z njo letos že petnajsti tradicionalni bazar nevladnih organizacij LUPA. Dan, ko se bomo nevladne organizacije zopet družile v velikem številu in svoje raznolike dejavnosti predstavile tako na odru kot na stojnicah, bo tokrat potekal 28. septembra 2016.

Ob petnajstletnici se spodobi tudi kakšna sprememba … Ta bo tokrat ta, da se bo bomo s Prešernovega trga preselili na Breg. Stojnice, na katerih se boste nevladniki predstavljali širši javnosti (prijavnica/stojnica), bodo ob celotni dolžini ulice, kot je to na novoletnem sejmu, recimo. Oder, ki pa bo obiskovalce v to nevladniško ulico pospremil še z dodatnim živim programom (prijavnica/oder), pa bo na spodnjem delu Novega trga.

Program in seznam udeležencev seveda še nista znana, ker sta odvisna od vas, zato se hitro prijavite. Posebej bodo veseli tistih, ki nam boste prijavo poslali do 1. septembra, in CNVOS tako zelo olajšali pripravo stojničnega reda in programa na odru.

Festival LUPA je tradicionalna predstavitev slovenskih nevladnih organizacij. Vsako leto se na Lupinih stojnicah predstavi okoli 150, na Lupinem odru in pod njim pa na delavnicah, v predstavah … še preko 60 društev, zavodov in ustanov. Zdaj že tradicionalno prireditev prireja Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS), horizontalna mreža NVO, ki povezuje že skoraj 1000 različnih zvez in posameznih društev, zavodov in ustanov.

Translate »