Agencija Evropske unije za temeljne pravice in Evropska komisija ob 20. obletnici Listine EU o temeljnih pravicah vabita na spletno konferenco na visoki ravni ‘Reinforcing the EU Charter: rights of people in the EU in the next decade’, ki bo obravnavala prihodnost temeljnih pravic v EU ter vlogo Listine EU na evropski in nacionalni ravni.

Razprava bo osredotočena na izzive in priložnosti za varstvo temeljnih pravic v naslednjem desetletju. Govorke in govorci bodo izmenjali mnenja o tem, kako popularizirati, okrepiti in učinkovito uporabljati Listino EU v hitro spreminjajoči se realnosti. V panelni razpravi bodo sodelovali vodilni evropski politiki in strokovnjaki:

–       Věra Jourová, podpredsednica Evropske komisije, komisarka za vrednote in preglednost,

–       Francisca van Dunem, ministrica za pravosodje Republike Portugalske,

–       Koen Lenaerts, predsednik Sodišča Evropske unije in

–       Michael O’Flaherty, direktor Agencije EU za temeljne pravice.

Razpravo bo moderirala glavna urednica EURACTIV.pl, Karolina Zbytniewska. Diskusiji bodo sledila vprašanja poslušalk in poslušalcev.

Prijavljene udeleženke in udeleženci bodo prejeli povezavo do spletne konferenčne platforme dan pred dogodkom. Kot registrirana udeleženka ali udeleženec boste lahko postavili vprašanja govorkam in govorcem v panelu ter se udeležili predstavitve, ki bo sledila diskusiji. Število mest je omejeno, zato pohitite s spletno prijavo.

Neposredni prenos dogodka bo tolmačen v EN, FR, DE, ES, PT, HU, PL.

PRIJAVITE SE NA DOGODEK

Dogodek bo mogoče v angleškem jeziku spremljati tudi v prenosu na Facebooku in YouTubu.

Več informacij.

Translate »