SLOGA nadgrajuje že nastali katalog vsebin globalnega učenja s poudarkom na migracijah in begunstvu z novimo vsebinami po področjih globalnega učenja. Zbrana gradiva bomo izdali predvidoma še pred začetom novega šolskega leta.

Kot znano, je SLOGA v začetku leta skupaj z UKOM in nevladnimi organizacijami skoordinirala in oblikovala katalog gradiv ter delavnic, ki so šolam na voljo za namen izobraževanja o medkulturnem dialogu in raznolikosti s poudarkom na migracijah in begunstvu. UKOM  je katalog po organizacijah objavil na svoji spletni strani. Sodelovalo je 9 organizacij. Sedaj ponovno vabimo še druge organizacije, dejavne na področju globalnega učenja.

Prvega kataloga smo se lotili zaradi dogovora, da bo MIZŠ katalog z okrožnico posredoval vsem šolam v državi. Do tega na žalost iz različnih razlogov ni prišlo.

Zato smo se odločili, da katalog razširimo na  vsebine globalnega učenja in ga sami izdamo v obliki samostojne publikacije. O razlogih verjetno ne rabimo izgubljati besed – naj omenimo le potrebo po tovrstnih informacijah. Katalog bo izšel kot del dejavnosti krepitve nevladnih organizacij na tem področju, ki ga podpira Veleposlaništvo ZDA. Zbrane informacije bomo uredili, lektorirali, oblikovali, natisnili in razposlali na šole.

Zato pozivamo nevladne organizacije, da nam do najkasneje 27. 7. posredujete podatke o svojih izobraževalnih dejavnostih na teme globalnega učenja oz. izobraževanj o medkulturnem dialogu in raznolikosti. Za to smo vam pripravili kratek obrazec – v priponki. Če je rok morebiti prekratek, nam prosim sporočite alternativnega.

Roki:
27. 7. Zbiranje gradiv
29. 7. Lektoriranje
29. 7. Draft katalog
2. 8. Pregled
5. 8. Oblikovanje kataloga
15. 8. Tiskanje in distribucija po šolah

Translate »