V Erasmus+ projektu Advocate4Environment, v katerem sodeluje tudi Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto (DRPDNM), je kot prvi intelektualni rezultat nastal kurikulum, ki je razdeljen na petnajst modulov, ti pa so razdeljeni na dve enoti: zagovorništvo in varstvo okolja.

Celoten kurikulum je napisan tako, da se moduli, ti so sestavljeni tako iz teoretičnega kot tudi praktičnega dela in dodatnih gradiv, med seboj povezujejo in skupaj tvorijo smiseln in na praksi temelječ učni načrt. Praktični del modula se lahko izvaja v skupini, lahko pa ga izvajate tudi individualno.

Učni načrt je oblikovan tako, da daje pomen nekaterim zelo potrebnim spretnostim, znanju in odnosom, ki vam pomagajo postati uspešen zagovornik okolja. Ob koncu učnega načrta boste pridobili znanje, spretnosti in stališča, ki jih potrebujete za zagovorništvo, s pomočjo dinamičnega programa pa boste pridobili različne izkušnje in osnovno razumevanje okolja, z njim povezanih problemov ter spoznali pomen zagovorništva.

Učni načrt najdete v slovenskem jeziku na https://bit.ly/3gtM9Qe, na spletni strani projekta pa ga najdete še v angleščini, švedščini, danščini in portugalščini.

V Erasmus+ projektu Advocate4Environment poleg DRPDNM sodelujejo še danski Grønt Forum (Zeleni forum), ki ga vodi oddelek za okolje in tehniko v občini Vejle, irski Future In Perspective Ltd., švedsko regijsko okrožje Örebro in RightChallenge iz Portugalske.

Translate »