Partnerske organizacije iz šestih evropskih držav so se 13. januarja srečale na četrtem mednarodnem srečanju, ki je znova potekalo prek spleta. Predstavniki partnerskih organizacij Aurive (Italija), InterAktion (Avstrija), Deses-3 (Španija), Yaşam Boyu Eğitim Derneği (Turčija), Rightchallenge (Portugalska) in Društva za razvijanje prostovoljnega dela (DRPD) Novo mesto že več kot leto dni uspešno sodelujejo na projektu Yes Volunteering, kjer so glavne aktivnosti namenjene izmenjavi dobrih praks na področju socialnega vključevanja ljudi z manj priložnostmi.

Na srečanju so se partnerji pogovarjali o nadaljnjih korakih pri izvajanju projekta in rezultatih, ki so jih pridobili z raziskavami in fokusnimi skupinami glede smernic za socialne delavce, mladinske delavce in vse ostale, ki sodelujejo pri izvajanju prostovoljskih projektov. Organizacije so zbrale tudi vprašalnike in ostale vire, ki so lahko v pomoč delavcem v prostovoljskih projektih in dejavnostih pri izbiri prostovoljcev, ocenjevanju, usposabljanju in mentorstvu.

Do konca januarja bodo izdali dve e-knjigi, zbirko smernic glede doseganja kakovosti pri vodenju prostovoljskih projektov in komplet orodij z viri za upravljanje prostovoljskih programov, ki bosta brezplačno dostopni na spletni strani projekta.

Partnerji bodo ustvarili tudi zbirko infografik, ki je namenjena spodbujanju koristnosti prostovoljstva pri osebah z manj priložnostmi, s posebnim poudarkom na invalidih, priseljencih, osebah, ki niso vključene v izobraževanje, niti niso na usposabljanju oziroma niso zaposlene in vseh brezposelnih, ki se soočajo z ekonomskimi ali geografskimi ovirami.

Partnerji so na koncu spregovorili tudi o trenutni situaciji in izrazili željo, da se pred koncem projekta, ta se bo zaključil konec septembra letos, vsaj enkrat srečajo v živo. Naslednje srečanje bo konec aprila, ali bo to v Turčiji ali pa spet prek spleta, bomo pa še videli. Zaključno srečanje v začetku septembra bodo gostili španski partnerji, Asociacion Deses-3 iz Medine del Campo.

 

Yes Vounteering logo

Translate »