Izbrani prostovoljci leta 2016

Na Brdu pri Kranju je 20. junija potekala zaključna prireditev natečaja Prostovoljec leta 2016, na kateri so razglasili najboljše prostovoljce in prostovoljske projekte preteklega leta. Častni pokrovitelj prireditve, ki jo je Mladinski svet Slovenije izvedel že petnajstič zapovrstjo, je bil  predsednika RS Borut Pahor.

Mladinski svet Slovenije (MSS), krovno združenje mladinskih organizacij, ki delujejo na nacionalnem nivoju, je prejel kar 237 prijav, med katerimi je bilo 187 posameznikov in 50 projektov.  Celoten seznam nagrajencev lahko preverite na tej povezavi.

Prireditve so se poleg predsednika, nagrajencev in nominirancev udeležili tudi minister za javno upravo Boris Koprivnikar, ministrica za izobraževanje znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Martina Vuk ter predsednik Mladinskega sveta Slovenije Tin Kampl. Na prireditev na Brdu so bili povabljeni tudi predstavniki prijaviteljskih organizacij v natečaj, med katerimi so različne mladinske, humanitarne in druge nevladne organizacije ter tudi javne institucije, predvsem osnovne in srednje šole. Kot glasbeni gostje so nastopili člani a capella gospel zbora Bee Geesus.