Imre Jerebic, generalni tajnik Slovenske karitas, članice platforme SLOGA, je prejel nagrado za življenjsko delo na področju socialnega varstva in izvajanja rejniške dejavnosti, ki mu jo je podelila ministrica dr. Anja Kopač Mrak. Imre Jerebic je 17-let vodil Slovensko karitas vse od njene ustanovitve 1990, dobrodelno organizacijo, ki združuje 11.000 prostovoljcev, 457 lokalnih organizacij in vsako leto pomaga  preko 100.000 pomoči potrebnim. Med raznolikimi dejavnostmi izvaja projekte razvojne pomoči v podsaharski Afriki in na Zahodnem Balkanu.
V imenu platforme SLOGA se pridružujemo čestitkam ob nagradi in še posebej za sodelovanju pri krepitvi slovenskih zmogljivosti na področju razvojnega sodelovanja, globalnega učenja in humanitarne pomoči.

Z novim letom bo Slovensko karitas prepustil novemu generalnemu tajniku, ob čemer si želimo, da bo svoje bogate življenjske izkušnje še naprej delil z nami. Novemu tajniku, Cvetu Uršiču, želimo vso srečo ob nastopu funkcije z januarjem 2018 in nadaljevanje dobrega sodelovanja.

Translate »