V Društvu Humanitas in Umanotara vabijo na spletni tečaj vse, ki želite odkrivati posledice okoljske krize v povezavi z migracijami in spoznate orodja za naslavljanje globalnih izzivov, ki presegajo vprašanje okoljske krize in migracij. Pridružite se jim na interdisciplinarnem spletnem tečaju, ki bo zajemal sokreiranje zgodb o migracijah, povezanih z okoljsko krizo. Tekom tečaja se boste seznanili s tehnikami intervjuvanja in mlade mentorirali pri intervjuvanju oseb iz Bolivije, Mjanmara, Ugande, BiH in Španije. Intervjuji bodo podlaga za pripravo zgodb, ki temeljijo na metodologiji, s katero je bila ustvarjena knjižica Njene zgodbe.

V projektu Onkraj zgodb bo tako nastala podobna knjižica z glasovi ljudi, ki okoljsko krizo že doživljajo v tem trenutku, in prav vi jim jo lahko pomagate soustvariti.

Več o tečaju na spletni strani Društva Humanitas.

PRIJAVITE se lahko do 29.1.2023 preko obrazca.

Pričetek tečaja: 13.2.2023. Vse ostale podrobnosti si lahko preberete v vabilu ali pišete na viktorija@humanitas.si ali manca@humanitas.si.

Pripravil: AK


Platforma SLOGA je partner projekta #ClimateOfChange, ki ga sooblikuje in izvaja 16 evropskih organizacij civilne družbeCilj projekta je prispevati k dvigu ozaveščenosti evropskih državljanov in njihovega kritičnega razumevanja migracij, ki jih povzročajo podnebne spremembe kot eden največjih izzivov današnjega soodvisnega sveta. Projekt sofinancirata Razvojni program Evropske komisije za izobraževanje in ozaveščanje (DEAR) in Ministrstvo za zunanje zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Evropske unije in/ali Vlade Republike Slovenije.

Translate »