Društvo Humanitas v okviru projekta Onkraj mehurčka prvič objavlja natečaj za najboljšo učiteljico oz. najboljšega učitelja globalnega učenja 2021, saj je njihova vloga pri spodbujanju mladih, da postanejo aktivni in po svojih močeh prispevajo k oblikovanju bolj pravične, odprte in trajnostne družbe, izjemnega pomena. Marsikateri učiteljici ali učitelju pri tem pride prav tudi pristop globalnega učenja – učenja, ki mlade pripravlja na vsakodnevne izzive in vprašanja, s katerimi se soočamo tako na lokalni kot na globalni ravni, ter jim pomaga razumeti, kako naše odločitve vplivajo na življenja drugih in na prihodnost našega planeta.

Zato bomo letos vaš prispevek na tem področju nagradili s posebnim priznanjem – s priznanjem za najboljšo učiteljico oz. najboljšim učiteljem globalnega učenja ter denarno nagrado v višini 1.000 EUR* kot spodbudo in podporo pri nadaljnjem delu.

Prijave sprejemajo do 24. oktobra 2021.

Nagrado bodo zmagovalki oz. zmagovalcu natečaja podelili na letošnji nacionalni konferenci globalnega učenja  9. novembra v Ljubljani.

NATECAJ 2021_Onkraj mehurcka_VABILO

INFORMACIJE IN NAČIN PRIJAVE


Projekt »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022« financira Evropska unija in izvajajo Združenje nemških razvojnih in humanitarnih nevladnih organizacij (VENRO), Portugalska platforma nevladnih razvojnih organizacij (Plataforma ONGD), SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, ter Evropsko združenje nevladnih organizacij za pomoč in razvoj (CONCORD). Projektne aktivnosti v Sloveniji sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za javno upravo (iz Sklada za nevladne organizacije). Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališča ali mnenj financerjev. 

Translate »