Globalni teden akcije bo potekal med 20. in 27. septembrom 2019. SDG Watch Europe je pripravila toolkit za akcije, tako na socialnih omrežjih kot intervencije v javnem prostoru. “25. september 2019 bo četrta obletnica sprejetja Agende 2030. Leta 2015 so vlade podpisale zgodovinski sporazum za premik proti pravičnejšemu in trajnostnejšem svetu do leta 2030, preko Pariškega sporazuma in ciljev trajnostnega razvoja (CTR-jev). Te povezane agende imajo namen transformirati svet in nas postaviti na pot k pravični tranziciji.”

“Teden se bo začel v petek, 20. septembra z globalnim podnebni štrajkom” …

V Sloveniji se lahko pridružite Mladim za podnebno pravičnost na podnebnemu štrajku, ki je namenjen vsem generacijam, v petek, 27. septembra, ob 11.55 v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Brežicah, Novi Gorici, Novem mestu, Ormožu …)

“Smo na ključni točki preloma – 24. in 25. septembra se bodo voditelji_ce držav ponodno srečali_e na vrhu CTR za pregled napredka in zahtevamo, da zastavijo veliko bolj ambiciozne načrte za praktične akcije. Ta trenutek ima potencial začeti neustavljiv zagon za večjo odgovornost in povečanje ambicije ter akcijo za naslednjih 10 let. Od njih moramo pričakovati odgovornost.

Z namenom, da bi se premaknile naproti pravičnemu, mirnemu in trajnostnemu svetu do 2030, podpiramo vzhajajoča gibanja, kot tista, ki jih vodijo ženske in mladi ljudje. Zahtevamo naše pravice do glasu, miru, podnebne in okoljske pravičnosti.”

Toolkit v angleščini najdete tukaj: SDGWE Toolkit September 2019 mobilisation

Translate »