Mreža Forus, katere članica je tudi Platforma SLOGA, je povabila vodjo globalnega učenja pri Platformi SLOGA Patricijo Virtič k sodelovanju v podcastu na temo ozaveščevalnih aktivnosti s področja globalnega učenja, enakosti spolov in pravičnosti.

Podcast je bil objavljen v marcu in ustvarjen kot del kampanje #MarchWithUs 2022, katere cilj je izpostaviti boje in vprašanja za pravičnost spolov po vsem svetu.

Forus je globalna mreža nacionalnih platform nevladnih organizacij in regionalnih koalicij, ki skupaj prispevajo k razvoju, miru, demokraciji, trajnosti in pravičnosti. Z aktivnim sodelovanjem vplivamo na lokalna in globalna pogajanja, hkrati pa prispevamo k izgradnji bolj združene mednarodne skupnosti. Cilj Forus je spodbujati pravičen in trajnosten svet, kjer imajo glas najbolj ranljive skupine, se spoštujejo človekove pravice ter se bori proti neenakosti in krivicam.

Forus je globalna mreža 69 nacionalnih platform nevladnih organizacij in 7 regionalnih koalicij s 5 celin. Člani globalne mreže sodelujejo prek skupne vizije in skupnih vrednot: obramba človekovih pravic, vključevanje najbolj ranljivih skupin, boj proti neenakosti in krivicam ter izkoreninjenje revščine in trajnostni razvoj).

Pripravila: PV

Translate »