Mesec maj po vsej Evropi označuje Evropski mesec raznolikosti. Podjetja in organizacije po vsej Evropi Evropska komisija poziva, da združijo moči in v središče dela postavijo pomen raznolikosti in vključevanja na delovnem mestu in v družbo z organizacijo dogodkov in dejavnosti v maju.

Tema tega leta je povezovanje – gradimo mostove. Gradimo mostove med organizacijami in področji vključevanja in politikami raznolikosti (rasa, spol, starost itd.).

Za vzpodbujanje k raznolikosti vas želimo opogumiti k vzpostavljanju partnerstev z nevladnimi organizacijami, vladnimi institucijami, drugimi podjetji ali civilno družbo. Prav tako si želijo zgraditi mostove med različnimi vidiki raznolikosti in zagotoviti večjo mednarodnost vaših politik in aktivnosti.

Več informacij o evropskem mesecu raznolikosti 2022 najdete na uradni spletni strani eudiversity2022.eu ter na spletni strani Listine raznolikosti Slovenije.

Spletni otvoritveni dogodek meseca raznolikosti bo potekal 29. 4. 2022. Gre za enkraten dogodek na katerem bodo predstavljene najbolj aktualne evropske vsebine na temo raznolikosti in vključenosti v evropskem delovnem okolju.

Pripravila: PV

Translate »