V sklopu Slovenskih razvojnih dni, ki so tokrat potekali na temo enakosti spolov, so na Podružnični osnovni šoli Ponikva pri Žalcu organizirali sklop aktivnosti, kjer je sodelovala celotna šola in zaposleni.

Učenci so prisluhnili zgodbi o Malali in si ogledali intervju z njo, nato pa je sledil pogovor na temo (ne)obiskovanja šol deklic po svetu ter kakšne možnosti in pirložnosti se s tem izgubljajo. Kaj lahko naredimo mi, da pripomoremo, da bo izobrazba dostopna vsem?
Učenci so sodelovali v delavnici, ki je za osrednjo temo vzela knjigo O kosu, ki je bil vsemu kos. Ustvarjali so na temo
roza-modra, nastali pa so tudi literatni izdelki, v katerih so učenke in učenci zapisali, kaj je po njihovem mnenju enakost med spoloma.

Učenci, zaposleni in starši so prejeli tudi svoj izvod  Najboljših novic iz sveta.

Preberite celotne Najboljše novice iz sveta na temo enakosti spolov ali pobrskajte po dodatnih vsebinah na spletni strani.


Aktivnosti Najboljših novic iz sveta potekajo v sklopu projekta Trajnostno. Lokalno. Globalno., ki ga finančno podpira Ministrstvo RS za zunanje zadeve. Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Ministrstva RS za zunanje zadeve.

WBN SRD TLG SLOGA MRS logo skupen

Translate »