Osem mladih iz Slovenije: Sead, Dževad, Petar, Filip, Stanko, Jan, Danijela in Sara; se je med 18. in 20. marcem udeležilo mladinske izmenjave v italijanski Padovi, ki je bila del Erasmus+ projekta EYOS: European Youth on Stage.

Kmalu po prihodu in nastanitvi v hotelu se je slovenska ekipa imela v GEA Coop Sociale, ki je primarno namenjen druženju in političnemu zbiranju socialno ogroženih in marginaliziranih družbenih skupin in posameznikov, priložnost srečati z mladimi iz Italije, Portugalske, Švedske, Hrvaška in Nemčije, s katerimi so delili svoje izkušnje in ideje, povezane s temo evropskih ciljev mladih.

V soboto so se udeleženci zbrali v kulturnem centru San Gaetano, kjer so prek družabnih iger gradili trdnejše vezi med ekipami, reševali izzive in se povezovali. Mladi so tudi uprizarjali kratke gledališke točke in tako na kreativen način predstavili evropske cilje mladih, ki se osredotočajo na različna področja, ključna za izboljšanje položaja mladih v Evropi: povezovanje EU z mladimi, enakost vseh spolov, vključujoča družba, informacije in konstruktivni dialog, mentalno zdravje, podeželska mladina v ospredju, kakovostna zaposlitev za vse, kakovostno učenje, prostor in participacija za vse, trajnostna zelena Evropa ter mladinske organizacije in evropski programi.

Translate »