Home Dogodki Dogodek Mednarodna konferenca Global Citizenship Education: Addressing Inequalities and Conflicts

Mednarodna konferenca Global Citizenship Education: Addressing Inequalities and Conflicts

Platforma SLOGA organizira mednarodno konferenco z naslovom Global Citizenship Education: Addressing Inequalities and Conflicts (Globalno učenje: Nasloviti neenakosti in konflikte), ki bo potekala v živo v Ljubljani 21. in 22. marca. Cilj konference je zbrati 50 zagovornikov civilne družbe, povezovalcev, inovatorjev na področju globalnega učenja v Evropi, da bi oblikovali sporočilo za oblikovalce politik in odločitev o prihodnosti globalnega učenja, razmislili o trenutnih globalnih izzivih in ponudili priložnosti za oblikovanje projektnih partnerstev za DEAR.

Izobraževanje je ključni element trajnostnega in socialno pravičnega sveta, v katerem nihče ne bo zapostavljen. Globalno učenje (v angleščini tudi vzgoja za globalno državljanstvo – GCE) obravnava temeljne vzroke globalnih izzivov in spodbuja učence, izobraževalce, oblikovalce politik in družbe, da se pridružijo spremembam – osebnim in družbenim preobrazbo, ki je potrebna. Evropo in področje GCE spreminja več procesov. Letos obeležujemo 20. obletnico Maastrichtske deklaracije. V teku so procesi z GENE in Centrom sever-jug Sveta Evrope. Evropska komisija je prav tako pregleduje svoj program DEAR, ki z objavljenimi razpisi za zbiranje predlogov podpira evropske civilne družbe in lokalne oblasti pri vključevanju ljudi v reševanje globalnih izzivov. Evropska unija (EU) ima pomembno in strateško vlogo pri zagotavljanju podpore GCE, zato bi se morala tudi predsedstva Sveta EU še naprej osredotočati nanjo. Trenutna kriza, kot so kriza biotske raznovrstnosti, podnebna kriza in pandemija kovida-19, so pokazale, da se je treba nujno ustaviti, razmisliti, se odvaditi in preoblikovati. Nazadnje, trenutna ruska invazija v Ukrajino je spremenila geopolitične realnost – celoten svet kot tak.

Globalno učenje je potrebno bolj kot kdajkoli, skupnost GCE pa mora razmišljati o spremembah in novih globalnih izzivih.


Projekt »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020–2022« financira Evropska unija in izvajajo Združenje nemških razvojnih in humanitarnih nevladnih organizacij (VENRO), Portugalska platforma nevladnih razvojnih organizacij (Plataforma ONGD), SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, ter Evropsko združenje nevladnih organizacij za pomoč in razvoj (CONCORD). Projektne aktivnosti v Sloveniji sofinancirata Evropska unija, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za javno upravo (iz Sklada za nevladne organizacije). Stališča in mnenja v nobenem primeru ne odražajo stališča ali mnenj financerjev. 

Dogodek se je zaključil.

Datum

21. - 22. 03. 2022
Pretekli dogodek!

Čas

12:00 - 18:00

Lokacija

Grand Hotel Union Ljubljana
Področje

Organizira

platforma Sloga

Izberite jezik / Translate

Koledar dogodkov

februar 2024

P
T
S
Č
P
S
N
29
30
31
1
2
3
4
Dogodki za 30 januar
Dogodki za 1 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 2 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 3 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 4 februar
Ni dogodkov
5
6
7
8
9
10
11
Dogodki za 5 februar
Dogodki za 6 februar
Dogodki za 7 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 8 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 9 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 10 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 11 februar
Ni dogodkov
12
13
14
15
16
17
18
Dogodki za 12 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 13 februar
Dogodki za 15 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 16 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 17 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 18 februar
Ni dogodkov
19
20
21
22
23
24
25
Dogodki za 19 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 20 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 21 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 22 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 23 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 24 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 25 februar
Ni dogodkov
26
27
28
29
1
2
3
Dogodki za 26 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 27 februar
Ni dogodkov
Dogodki za 28 februar
Dogodki za 29 februar
Ni dogodkov
Translate »