Home Dogodki Dogodek 9. Slovenski razvojni dnevi, 7. – 18. marec 2019

9. Slovenski razvojni dnevi, 7. – 18. marec 2019

Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije letos organizira že devete Slovenske razvojne dneve, ki bodo potekali od 7. do 18. marca 2019. Tokrat organizacija poteka skupaj z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter platformo slovenskih nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč – SLOGA. 9. Slovenski razvojni dnevi na temo enakosti spolovbodo potekali od 7. do 18. marca 2019, osrednji dogodek bo 8. marca 2019 v Ljubljani.

Slovenski razvojni dnevi so osrednji dogodek za promocijo mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči ter ozaveščanje javnosti o njunem pomenu. Hkrati so tudi forum za razpravo slovenskih strokovnjakov, predstavnikov vladnih in nevladnih ustanov, mednarodnih organizacij ter akademske sfere o aktualnih temah in sodelovanju na tem področju. Dogodki v okviru letošnjih Slovenskih razvojnih dnevov bodo organizirani spomladi in jeseni, pri čemer se spomladanska razprava osredotočaa na izziv doseganja enakosti spolov.

Uvodni dogodek Slovenskih razvojnih dni bo deljenje časopisa Najboljše novice iz sveta na temo enakosti spolov po ministrstvih, uradih in na Mestni občini Ljubljana zjutraj, 7. marca 2019.

Na osrednjem dogodku, 8. marca, bomo odgovorili na vprašanja, kako v Sloveniji in na globalni ravni naslavljamo različne vidike enakosti žensk in moških ter na vprašanja o pomenu preprečevanja in odprave spolnega nasilja ter nasilja zaradi spola v humanitarnih razmerah, katerih žrtve so predvsem (vendar ne samo) ženske in deklice. V razpravah bodo sodelovali predstavniki in predstavnice različnih vladnih resorjev, lokalne skupnosti ter civilne družbe, ki deluje v Sloveniji in v svetu. Na dogodek se lahko prijavite preko spletne prijave do torka, 5. marca 2019.

Med 7. in 18. marcem bodo v več kot desetih krajih po Sloveniji potekali različni dogodki, namenjeni različnim ciljnim skupinam, vsi pa bodo v ospredje postavljali ozaveščanje in izobraževanje o enakosti spolov.

Največ aktivnosti je povezanih z Najboljšimi novicami iz sveta, brezplačnim časopisom ki je namenjen ozaveščanju širše javnosti o globalnih izzivih. Izdajo in razdeljevanje letos koordinira platforma SLOGA. Preko Najboljših novic iz sveta želimo posredovati dobre novice o resničnih dosežkih razvojnega sodelovanja, ki jih že 15 let soustvarja tudi Slovenija. Zgodbe, med njimi prvič tudi zgodbe projektov slovenskih nevladnih organizacij, nosijo sporočila o številnih prizadevanjih za trajnostno usmerjen svet, ki je vedno bolj povezan in soodvisen.

Brezplačni izvod časopisa bodo prejeli prebivalci več slovenskih mest (Jesenic, Kopra, Maribora, Metlike, Ljubljane, Kranja, Ponikve pri Žalcu, Novega mesta, Celja, Murske Sobote in Velenja)

V Metliki bo 15. marca 2019 Regijska zaključna prireditev za Belo krajino programa Evropa v šoli, ki v tem šolskem letu prav tako poteka na temo enakosti spolov. Na dogodku bosta med drugimi prisotna tudi Dr. Miro Cerar, minister za zunanje zadeve Republike Slovenije in Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije.

V nedeljo, 17. marca bo potekal dogodek z naslovom Vz(trajnostno) do 2030 namenjen mladim, ki si želijo podrobneje spoznati cilje trajnostnega razvoja.

Slovenski razvojni dnevi se bodo zaključili 18. marca 2019 z nacionalno konferenco o vplivu krepitve moči žensk na prehransko varnost in trajnostno pridelavo hrane V hrani je moč, v organizaciji Zavoda Povod in Platforme SLOGA.

Dogodek se je zaključil.

Datum

07. - 18. 03. 2019
Pretekli dogodek!

Čas

Celodnevni dogodek
Področje

Izberite jezik / Translate

Koledar dogodkov

september 2023

P
T
S
Č
P
S
N
28
29
30
31
1
2
3
Dogodki za 1 september
Ni dogodkov
Dogodki za 2 september
Ni dogodkov
Dogodki za 3 september
Ni dogodkov
4
5
6
7
8
9
10
Dogodki za 4 september
Ni dogodkov
Dogodki za 5 september
Ni dogodkov
Dogodki za 6 september
Ni dogodkov
Dogodki za 7 september
Ni dogodkov
Dogodki za 8 september
Ni dogodkov
Dogodki za 9 september
Ni dogodkov
Dogodki za 10 september
Ni dogodkov
11
12
13
14
15
16
17
Dogodki za 11 september
Ni dogodkov
Dogodki za 12 september
Dogodki za 14 september
Dogodki za 15 september
Ni dogodkov
Dogodki za 16 september
Ni dogodkov
Dogodki za 17 september
Ni dogodkov
18
19
20
21
22
23
24
Dogodki za 18 september
Ni dogodkov
Dogodki za 19 september
Ni dogodkov
Dogodki za 20 september
Ni dogodkov
Dogodki za 21 september
Ni dogodkov
Dogodki za 22 september
Ni dogodkov
Dogodki za 23 september
Ni dogodkov
Dogodki za 24 september
Ni dogodkov
25
26
27
28
29
30
1
Dogodki za 25 september
Ni dogodkov
Dogodki za 26 september
Ni dogodkov
Dogodki za 27 september
Ni dogodkov
Dogodki za 28 september
Ni dogodkov
Dogodki za 29 september
Ni dogodkov
Dogodki za 30 september
Ni dogodkov
Translate »