Po uničujočem potresu na območju Siska in Petrinje je hrvaška fundacija Solidarna začela zbirati sredstva za nujno pomoč prizadetim v potresu. Njena prizadevanja podpira tudi CROSOL in s svojimi partnerji deli apel Solidarne k pomoči:

»Ker smo že po potresu v Zagrebu aprila 2020 vzpostavili shemo hitrega odziva, upamo, da bomo lahko TAKOJ preskrbeli mikroposojila za namestitev in popravila v sodelovanju z našo solidarnostno mrežo v lokalni skupnosti in na ta način pomagali tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo. Vzpostavljamo stike z mediji, lokalnimi skupnostmi, podpornimi skupinami v soseskah, lokalnimi nevladnimi organizacijami, reševalnimi ekipami, epidemiološkimi ekipami, verskimi in humanitarnimi človekoljubnimi organizacijami in delujemo komplementarno s krizno intervencijo vlade in Rdečega križa.

Fundacija 5,5 se je izkazala že spomladi 2020, ko je s prvim humanitarnim odzivom v državi (vštevši vladne kanale) vzpostavila shemo hitrega odziva, s katerim je zagotovila nujno pomoč 79 najbolj prizadetim družinam, ko jim je  za tri mesece omogočila nadomestno bivališče in hita popravila. Začetno jedro majhnih zasebnih donacij državljanov so obogatile donacije podjetij in dragocena pomoč v pohištvu podjetja IKEA.

Tokrat je razdejanje še hujše, lokalne skupnosti še šibkejše, vremenske razmere so slabe in zdravstvena tveganja, povezana z epidemijo, so še vedno zelo visoka.

Zahvaljujemo za vem za deljenje sporočila in za skrb.«

Možnosti donacij najdete na spletni strani Solidarne.

Za morebitna vprašanja pišite na  branka.juran@crosol.hr  ali kličite na +385 95 4072843.

Vir prikazne fotografije: solidarna.hr

Translate »