Humanitarno društvo ADRA Slovenija se že nekaj časa povezuje s člani društva Medkulturni dialog (MKD), katerega predstavniki prihajajo iz Turčije.
Naše sodelovanje se je bolj organizirano začelo letos ob dogodkih za 8. marec. Člani, prostovoljci in uporabniki obeh društev smo začeli sodelovanje predvsem na podlagi aktivnosti, ki jih ADRA izvaja pod okriljem projekta Povezani na daljavo (Together in Distance – TID)  in t. i. ženskega kluba, ki se zavzema za zmanjšanje neenakosti (SDG 10) za ženske, še posebej v času covida-19.

Tedensko poteka tečaj slovenskega jezika, kjer se osredotočamo predvsem v spodbujanje govora. Ob bolj ugodnih ukrepih za omejitev širjenja covida-19 pa smo organizirali tudi kuharske delavnice in druženje ob glasbi.

Kuhanje, druženje in pogovor v slovenščini je potekal s sodelovanjem etno glasbene skupine Vroči orkestrion in pod strokovnim vodstvom vsestransko nadarjene prostovoljke društva ADRA Eve Jurgec. Na prvem srečanju smo poslušali in kuhali ‘po turško’. Predstavniki društva MKD so pokazali in pripravili slastne tradicionalne turške jedi. Drugi dogodek smo nadgradili s sodelovanjem glasbene skupine, prostovoljci društva ADRA pa so pripravili tradicionalne slovenske jedi, kot so potica, gibanica in briške frtalje.

Več na spletni strani ADRA Slovenija

Translate »