Obveščamo vas, da Ekipa projekta Includ-EU vabi na zaključno konferenco projekta, ki bo potekala v sredo, 6. septembra, v hibridni obliki v angleškem jeziku.

Ob podpori Evropske komisije v okviru Sklada za azil, migracije in integracijo (AMIF) si projekt Includ-EU prizadeva prispevati k izgradnji bolj vključujočih in povezanih evropskih družb s krepitvijo nadnacionalnega znanja ter izmenjave izkušenj, sodelovanja in partnerstev med lokalnimi ter regionalnimi oblastmi iz Grčije, Italije, Nizozemske, Romunije, Slovenije in Španije.

V okviru projekta je bilo izvedenih in evalviranih sedem pilotnih projektov, ki so podpirali integracijo državljanov tretjih držav in oseb z migrantskim ozadjem na regionalni in lokalni ravni. Prav tako je bila v okviru projekta vzpostavljena neformalna mreža regij in lokalnih oblasti z različnimi ravnmi delovanja pri vključevanju državljanov tretjih držav, s čimer je projekt nadgrajeval raznolikost teritorialnih pristopov, politik in praks na področju integracije.

Zaključna konferenca Includ-EU, ki jo soorganizirata Mednarodna organizacija za migracije (IOM) in Združenje evropskih regij (Assembly of European Regions – AER), bo predstavila dosežke in spoznanja triletnega projekta glede vključevanja migrantov na lokalni ravni, konferenca pa bo tudi priložnost za izmenjave ter nadaljnje sodelovanje.

Več informacij je na voljo tukaj.

Za spletno udeležbo na konferenci se lahko registrirate na povezavi.

Translate »