Kampanjo “Trajnost po tvojem receptu” je ustvarila skupina študentk Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Focusom – društvom za sonaravni razvoj. Cilj kampanje je sporočiti, da je sprememba življenjskega sloga v bolj trajnostnega lahko postopna in za vsakega posameznika drugačna.

Do konca novembra 2021 bodo organizirani izmenjevalnice hrane v študentskih domovih, sodelovanje z znanim slovenskim kuharjem ter kreativni natečaj.

”Edinstvena priložnost za sodelovanje pri projektu OurFood.OurFuture v času študija na FDV nam omogoča pridobiti tudi neformalno znanje, socialne veščine in ustrezno usposobljenost. Pri uresničevanju trajnostne kampanje se učimo veščin timskega dela, načrtovanja in organizacije ter praktičnega reševanja problemov posameznikov in družbe.” (Avtorice kampanje)

Več o projektnih aktivnostih

O Najboljših novicah iz sveta
Najboljše novice iz sveta želijo pomagati ljudem, da dosežejo bolj raznolik pogled na svet. Verjamemo, da znanje ustvarja upanje, to pa prinaša motivacijo za ukrepanje. Želimo, da bi globalne cilje poznalo čim več ljudi. Ko namreč ljudje cilje poznajo, lahko zahtevajo odgovornost od političnih voditeljev in zagotovijo, da uresničujejo dane zaveze. Več ljudi, kot je seznanjenih z napredkom in rešitvami, ki jih ima svet že na voljo, več jih lahko prispeva k uporabi teh rešitev. Zgodbe, med njimi tudi tokrat zgodbe projektov slovenskih nevladnih organizacij, nosijo sporočila o številnih prizadevanjih za trajnostno usmerjen svet, ki je vedno bolj povezan in soodvisen. Izdajo časopisa, ki je namenjen ozaveščanju širše javnosti o globalnih izzivih, tudi tokrat koordinira platforma SLOGA.

Preberite celotne Najboljše novice iz sveta 2021 ali pobrskajte po dodatnih vsebinah na spletni strani.


Zgodbe uporabnikov, ki so vključeni v projekte slovenskih nevladnih organizacij, so bile zbrane v okviru projekta Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – projekt predsedovanja EU 2020–2022, ki ga sofinancirajo Ministrstvo RS za javno upravo, Ministrstvo RS za zunanje zadeve in Evropska unija. Izražena vsebina je v izključni odgovornosti avtorjev in ne odraža stališč Vlade Republike Slovenije in/ali EU.

Translate »