Partnerstvo. Vir: Pixabay

Refleksija o lažnih novicah

V okviru sklopa “Mladi o migracijah” projekta #MigratED so dijaki in dijakinje Gimnazije Celje – Center razmišljale o medijski pismenosti in migracijah. Svoj prispevek je delila Zarja Sagadin.

Meni se je zdela delavnica medijske pismenosti poučna. Dobro je, da znamo prepoznati lažne novice, ki jih zasledimo na internetu. Največ lažnih novic trenutno kroži o aktualni temi korona virusa. Ljudje so prestrašeni in zato verjamejo skoraj vsemu, kar preberejo. Najdemo novice, ki so precej neškodljive, in tudi take, ki povzročajo mnogo nevšečnosti. Zdi se mi, da so ljudje premalo obveščeni o korona virusu, zato hitreje verjamejo novicam, ki ni nujno, da so resnične.

 

Ena od tem, o kateri se tudi veliko govori, so migracije. Ljudi enostavno prestrašijo in jim vlivajo nezaupanje.

 

Mislim, da je predavanje koristilo vsem in bomo zdaj bolj previdni, katerim novicam bomo verjeli in katerim ne.

 

Zarja Sagadin, 2.č, Gimnazija Celje – Center


Razmgcc-logo-1-200x200išljanje je bilo pripravljeno v okviru evropskega projekta #MigratED, v katerem kot partnerska organizacija sodeluje Platforma SLOGA. V okviru projekta je bila v sodelovanju z Zavodom Časoris organizirana delavnica o medijski pismenosti in migracijah za dijake ter dijakinje Gimnazije Celje – Center.

 

Projektne aktivnosti #MigratED v Sloveniji sofinancirata program Evropske unije Erasmus+ in Ministrstvo za javno upravo. Vsebina odraža le poglede avtorice in ne uradnih stališč financerjev.

Logo footer