Platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč

Mednarodni poziv za Jemen

10. 01. 2019 | Naslovna, Novice, Slovenska filantropija

Slovenska filantropija po pozivu slovenski vladi in diplomaciji za odprtje humanitarnih koridorjev in prekinitev vojne v Jemnu razširja akcijo v evropski in širši prostor. Med drugim so objavili poziv tudi na portalu Avaaz. 

V Slovenski filantropiji pravijo, da je zanje nedopustno in neodgovorno, da ustavitev jemenske vojne še zdaj, po več kot treh letih, ni tema evropske diplomacije in parlamenta. V Jemnu je lačnih 21 milijonov ljudi, več kot 5 milijonov je že kritično podhranjenih. Slovenija je že sedaj ena od le 32 držav, ki zagotavljajo kakršno koli humanitarno pomoč Jemnu. Med evropskimi državami si za mir v tej razrušeni državi zaenkrat prizadevata predvsem Švedska in Švica.

Poziv Slovenski vladi in diplomaciji za odprtje humanitarnih koridorjev in prekinitev vojne v Jemnu, ki so ga kot prvi podpisali Društvo slovenskih pisateljev / Slovene Writers’ Association, Mira, ženski odbor SC Pen ter Slovenski center PEN z množično podporo nevladnih organizacij in široke javnosti, je prinesel določen odziv. Pozivu se je priključila tudi platforma SLOGA. Na sestanku z nevladnimi organizacijami je minister za zunanje zadeve Miro Cerar zagotovil, da bo Slovenija začela diplomatsko akcijo v zvezi z Jemnom na nivoju EU.

Do takrat pa Slovenska filantropija razširja akcijo v evropski in širši prostor. S pozivom tokrat naslavljajo evropske ter svetovne vlade in diplomacije z namenom doseči čim širšo (evropsko diplomatsko) podporo humanitarnim in političnim prizadevanjem OZN na mirovni konferenci. Poziv evropskim vladam in diplomaciji so objavili na portalu Avaaz. Vabljeni k podpisu peticije ter da jo razširite naprej.

Vir: Slovenska filantropija

Koledar dogodkov

junij 2021

P
T
S
Č
P
S
N
31
1
2
3
4
5
6
Dogodki za 31 maj
Dogodki za 1 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 2 junij
Dogodki za 3 junij
Dogodki za 4 junij
Dogodki za 5 junij
Dogodki za 6 junij
Ni dogodkov
7
8
9
10
11
12
13
Dogodki za 7 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 8 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 9 junij
Dogodki za 10 junij
Dogodki za 11 junij
Dogodki za 12 junij
Dogodki za 13 junij
14
15
16
17
18
19
20
Dogodki za 14 junij
Dogodki za 15 junij
Dogodki za 16 junij
Dogodki za 17 junij
Dogodki za 18 junij
Dogodki za 19 junij
Dogodki za 20 junij
Ni dogodkov
21
22
23
24
25
26
27
Dogodki za 21 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 22 junij
Dogodki za 23 junij
Dogodki za 24 junij
Dogodki za 25 junij
Dogodki za 26 junij
Ni dogodkov
Dogodki za 27 junij
Ni dogodkov
28
29
30
1
2
3
4
Dogodki za 28 junij
Dogodki za 29 junij
Dogodki za 30 junij
Dogodki za 1 julij

Povezane objave

Podnebni pakt: Dan za dejanja

Podnebni pakt: Dan za dejanja

V torek, 29. junija se lahko pridružite  vseevropski pobudi in spletnem dogodku Podnebni pakt: Dan za dejanja. Po spletu bo potekal vseevropski dogodek Moj svet. Moj prispevek. Naš planet. Na slovenskem dogodku Podnebni park doma pa bodo nastopali ambasadorji...

read more
Sodeluj v ClimateADAPT

Sodeluj v ClimateADAPT

ClimateADAPT je evropski portal, ki združuje informacije s področja prilagajanja podnebnim spremembam. Evropska komisija je v svoji novi Strategiji EU za prilagajanje podnebnim spremembam, potrjeni 25. februarja, napovedala nadaljnji razvoj portala in storitev, ki jih...

read more