Loading Dogodki

« All Events

  • Ta dogodek je minil.

Usposabljanje “Globalno učenje v času negotove prihodnosti” z Renejem Sušo in Vanesso Andreotti

11 aprila, 2019 @ 09:00 - 12 aprila, 2019 @ 15:00

Platforma SLOGA vas v okviru aktivnosti projekta Bridge 47 vabi na usposabljanje Globalno učenje v času negotove prihodnosti, ki ga bosta vodila priznana strokovnjaka Rene Suša in Vanessa Andreotti. Usposabljanje bo potekalo 11. in 12. aprila 2019 v Ljubljani (SLOGA, Metelkova 6, 2. nadstropje).

Dr. Vanessa De Oliveira Andreotti je ena izmed največjih poznavalk in strokovnjakinj globalnega učenja, tako v mednarodnem akademskem svetu kot tudi na družbeno-aktivistični ravni. Od leta 2010 do leta 2013 predsedujoča za področje globalnega učenja na Univerzi v Oulu na Finskem, od leta 2014 pa je vodja raziskav na področju rase, neenakosti in globalnih sprememb na Univerzi v Britanski Kolumbiji. Je avtorica ali soavtorica številnih člankov in publikacij s področja globalnega učenja, med drugim tudi v slovenščino prevedene Učiti se brati svet skozi oči drugega.

Dr. Rene Suša raziskuje na področu pedagoških teorij in praks na Univerzi v Britanski Kolumbiji. Dobro pozna področje globalnega učenja v Sloveniji, saj je bil vrsto let tudi vodja delovnega področja za globalno učenje pri platformi SLOGA, pripravil pa je tudi številna usposabljanja, delavnice in priročnike.

Udeleženke in udeleženci usposabljanja se bodo seznanile_i z orodji za kritično razumevanje teorije in prakse globalnega učenja (GU), kakor tudi z inovativnimi metodološkimi pristopi za poglabljanje refleksij in tkanje novih povezav v okviru svojega dela. Usposabljanje bo preko analitičnih in izkustvenih aktivnosti sodelujočim ponudilo nabor shem in izkušenj, ki bodo prisotnim pomagale odkriti mejna področja lastnih predstav, želja in idealov, vezanih na (globalne) družbene spremembe ter odkleniti »skrite možnosti« v lastni pedagoški praksi.

Dogodek je namenjen vsem, ki se kakorkoli ukvarjate oz se soočate z izzivi področja globalnega učenja. Deloma bo potekal v angleškem jeziku.

Cena dvodnevnega usposabljanja je 50€/osebo. S podporo projekta Bridge 47 bo omejenemu številu udeleženk_cev udeležba omogočena brez plačila kotizacije.

Več informacij in podrobnejši program usposabljanja: Usposabljanje_GU_1112april

Prijave prek spletnega obrazca.

Podrobnosti

Začetek:
11 aprila, 2019 @ 09:00
Konec:
12 aprila, 2019 @ 15:00
Kategoriji Dogodek:
,
Dogodek Tags:
, ,

Prizorišče

Platforma SLOGA
Metelkova 6
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map

Organizator

SLOGA

Podrobnosti

Začetek:
11 aprila, 2019 @ 09:00
Konec:
12 aprila, 2019 @ 15:00
Kategoriji Dogodek:
,
Dogodek Tags:
, ,

Prizorišče

Platforma SLOGA
Metelkova 6
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map

Organizator

SLOGA